Старата възглавница - какъв ужас крие в себе си?

Случвало ли Ви се е да се чувствате здрави като камък, и въпреки това сутрин да се будите с леко запушен нос, кашлица или пъпки и алергични кожни реакции. Най-вероятно причината за този дискомфорт се крие в старата Ви възглавница.
Спомняте ли си преди колко време купихте възглавницата, на която спите в момента? Кога за последно я изпрахте? Повечето хора рядко обръщат внимание на тези неща.

Старата възглавница

Старата възглавница е перфектната среда, в която се развиват акарите. Те от своя страна са възможните причинители на астма и алергии.

 

 

Какво е акар?

 

 

Домашните или така наречените прахови акари са микроскопични организми, които се хранят основно с мъртвите кожни клетки, често отделяни от хората и техните домашни любимци. По-принцип те са безвредни за повечето хора, но могат да предизвикат множество алергични реакции.

Мъртвите кожни клетки и люспи, например като пърхот най-често се концентрират във възглавниците, където има пряк допир до лицето и главата на човека. Седмично хората отделят средно няколко грама мъртва кожа. Това прави възглавницата идеалната среда за живот на акарите – те получават изобилие от храна ежедневно. Една стара възглавница съдържа средно между 40 000 и 60 000 акари . Всеки акар дневно отделя около 20 екскремента, съдъращи в себе си протеин. Имено този протеин е причинителят на алергии, астматични пристъпи, сърбеж около очите и кожни реакции.
Крайно неприятно, но истина!

 

Ще си изпера веднага възглавницата, това ще ме отърве ли от акарите в нея?

 

 

За съжаление, отговорът е „Не“. Изпирането на възглавницата може да премахне част от акарите и техните екскременти, но не и да я изчисти идеално. В доста кратък срок те отново ще са се размножили, хранейки се от мъртвата кожа отделяна от Вас.

Как да се отървем от акарите

 

Какво е решението тогава?

 

 

Ние, от екипа на Възглавници.БГ Ви съветваме :

 

Започнете на чисто!
Подменяйте възглавницата си на всеки 4 до 6 месеца. Така ще се наслаждавате на здравословен и ползотворен сън. Можете да откриете над 400 модела възглавници в нашият онлайн магазин и да изберете от множество критерии, коя би била най-подходяща за Вас.
Разчитайте на консултация от нашия екип. Ние сме винаги насреща!

 

Разгледайте промоционални модели възглавници тук

 

Използвайте допълнителен защитен слой за Вашата възглавница!
Ние Ви препоръчваме използването на непромокаем протектор за възглавница. С него няма да зацапвате възглавницата си, както се случва при обилно изпотяване и отделяне на слюнка по време на сън. Най-важното му свойство е, че е предварително антиакарно и антибактериално обработен. Така развиването на акари се свежда до минимум и Вашата нова възглавница може да се запази чиста и свежа за по-продължителен период от време.

 

 

Комплект от два непромокаеми протектора за възглавница можете да видите тук

 

 

Не правете компромис със здравето и съня си!

Ние можем да Ви помогнем!